CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~ Followers yg Tercute ~

Thursday, May 12, 2011

Cerita Cinta


 Assalamualaikum pmbaca :)
trime kasih sbb sudi jenguk blog ni..
okey, post kali ni bunyi nye agak best kot.. haha
sy ada sorang kawan.. dia ada lah brcerita pasal kisah prcintaan dia..
bg sy cerita dia menarik dn sy terase nk gak kongsi kan kat post kali ni.. hehe
mungkin org akan ckp ni cerita lama..tapi hakikatnye, realiti nya ada..
okeh, sy gelarkan dia, Qisha..( nama samaran) Qisha ni cntik dia jgn ckp lah..sape2 pun yg nmpk, msti trpikat (wallahu'alam)

Qisha ni mmg tak pernah lah org kata nk bercinta2 mse study nih..
sy knal dia mse form 1 lagi, Qisha mmg sgt2 pemalu.. ehem2
kalau nk kata peminat, ade jer surat cinta yg smpai kat Qisha..
tp mcm biasa lah, Qisha jenis pemalu dn tak layan..
smpai lah Qisha abes spm then dia dpt smbung asasi kat UM..

okeh, mula lah cerita nyaa..
ada sorang jejaka ni yg mmg ske kat Qisha, tp tak pernah tunjuk yg dia ske kn Qisha..
diorg 1 kampus kat UM tu dn 1 kelas pon.. mmg jdoh la kan
okeh, prkenalkan dulu name jejaka nih, Ashraf (nama samaran) 
Ashraf ni jenis yg same gak mcm Qisha, pemaluuuuu tp mahuuu..haha
dn Ashraf ni yg sy tau, dia mmg tak prnah brcinta..
mgkin didikan dr kecik hingga menengah ke skolah agama..
lama dah Ashraf prhatikan Qisha sejak minggu orientasi lagi..best nyee..hehe

opss, jgn trkejut, Qisha pun ske kat Ashraf cinta pndang prtama..
tp mase kat kmpus diorg nih mmg tak prnah brtegur even dlm 1 kelas, pelik kan..
  smpai lah 1 mase kan, time tu Qisha dah abes asasi dn tggu panggilan smbungan degree..

parents Qisha kenalkan Qisha dgn sorang jejaka malaya nih..
anak kpd kwn parent Qisha,,
mmg kacak org nye..mcmmm Maher Zain, hihi gurau je..
tp Qisha tak mau pun tak sape jejaka tu..
Qisha jenis tak membantah ckp parent dia..
then bertunang lah Qisha dgn si jejaka tu..haha, tnpa tgok pun wajah tunang dia..

smpai lah 1 mase ni, mak Qisha ajak lah Qisha dtg kat umah parent si jejaka td yakni tunang dia,,
ni baru lah kali prtama Qisha trnmpak Ashraf!! classmate dia msa kat UM..
Qisha tanye lah pd mak dia, Ashraf tu ke tunang Qisha??
haha, rupe2 nye Qisha brtunang dgn classmate dia yg ske sma ske tuhh..hik3
alhamdulillha, jdoh diorg pnjg dn diorg dah pun bernikah dekat setahun sudah..
aip, nk cerita secara detail, nanti2 lah..tggu post len kali lak ekk..hehe
ok lah, last tp bkn last nih,, ada petikan ayat Al-Quran pasal jodoh,,

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (An-Nur':26)

2 comments:

love like mocha said...

sweet ! :)

cik aisha said...

bestnye mcm 2....mmg da jodohkn...so sweet la tp...:)